Mutfak

Nogay çayı 

Çayin sütte kaynatılmasıyla yapılan bir içecektir. Tatar çayı olarak da anılır.  

Nogay çayı hazırlanırken öncelikle tencerede çay demini alana kadar kaynatılır. bundan sonra 1 ölçek suya 2 ölçek süt eklenir ve tekrar bu karışım kaynatılır. kaynama noktasından önce karabiber ve tuz ilave edilir. kaynadıktan sonra ateşten indirilir ve başka bir tencereye süzülür. süzülme işleminden sonra tas veya bardakta servis edilerek içilir. 

Sıcak Nogay çayı kaselere bölüştürülür, üzerine ufak bir parça tereyağı veya tercihan kaymak eklenir. Türk kahvaltısındaki çayın yerinden farklı olarak, bir nevi eş yemek veya aş malzemesi olarak tüketilir. Nogay çayına ekmek, açma, börek gibi çeşitli hamur ürünlerinin banılabilir.

 

Nogay Mutfağından Taba Börek


 

 

Nogay Mutfağından Şır börek


Akin köyünü'n web sitesine hosgeldiniz

Bu site sizi Akin köyü hakkinda mümkün oldugu kadariyla bilgilendirecektir. Sitede bilgilerimizi paylasma imkanida mevcuttur.